HR / EN

10. Ferdo Livadić 2013.

Dobitnici nagrada

Završna večer 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić

Prosudbena komisija 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u sastavu Vladimir Kranjčević (predsjednik komisije), Krešimir Seletković, Branimir Pofuk, Zlatko Madžar i Ivana Kocelj donijela je jednoglasno odluku:

Nagrada "Ferdo Livadić" za najboljeg izvođača 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić dodjeljuje je pijanistu ALJOŠI JURINIĆU.
Nagrada Grada Samobora za najbolje izvedeno djelo hrvatskog skladatelja na 10. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić dodjeljuje se IVANU MUČIĆU za izvedbu djela S.Šuleka Sonata za trombon i klavir - Vox Gabrielli

 
Obrazloženje Prosudbene komisije

Ovogodišnje 10. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić pokazalo je punu opravdanost postojanja, jer je osam mladih umjetnika koji su nastupili sa solističkim programima, to u potpunosti opravdalo.  Oni su svojim odličnim nastupima pokazali dobru pripremljenost i osmišljenost interesantnih i nestereotipnih programa.
Međutim, jedan od njih pokazao je i mnogo više:  sjajnu tehničku pripremljenost, profinjenost tona u svim dinamikama, agogičku fantaziju, perfektno vođenje dionica i posebno - sugestivnost interpretacije.  To je jednoglasno zaključila i prosudbena komisija dodijelivši nagradu Ferdo Livadić pijanistu Aljoši Juriniću.
 
 
Nagrada Grada Samobora i HDS po jednoglasnoj odluci prosudbene komisije dodijeljuje se Ivanu Mučiću, trombonistu, koji je u izvedbi Sonate za trombon i klavir - Vox Gabrielli Stjepana Šuleka, ostvario perfektno jedinstvo forme, pokazao ležerno svladavanje svih zamki registara instrumenta u svim dinamikama, lijepu kantilenu i virtuoznost brzih dijelova skladbe.
 
Predsjednik Prosudbene komisije
Vladimir Kranjčević


Odabrani kandidati za 10. Ferdo Livadić

Samobor, 11. lipnja 2013.


Prosudbena komisije 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika "Ferdo Livadić" u sastavu Vladimir Kranjčević, Zlatko Madžar, Ivana Kocelj, Krešimir Seletković i Branimir Pofuk odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje (abecednim redom):
MIA ĆOJBAŠIĆ (harmonika)
ALJOŠA JURINIĆ (klavir)
ŠPELA MASTNAK (udaraljke)
ANAMARIJA MILIĆ (violina)
IVAN MUČIĆ (trombon)
DUO FURIOSO (harmonike)
DUO Bratković-Kljaković (violina, klavir)
DUO Adamović-Šoša (violine)
Koncerti odabranih natjecatelja su 30.9. i 1.10.2013. godine u Galeriji Prica, Trg Matice hrvatske 6, Samobor, s početkom u 17 sati (svaki dan četiri natjecatelja) a završna večer 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika „Ferdo Livadić“ i proglašenje pobjednika je 8.10. u Franjevačkoj crkvi, Langova 18, Samobor, s početkom u 20 sati.


Obavijest

Otvoren je natječaj za prijave mladih glazbenih umjetnika na 10. Međunarodno natjecanje „Ferdo Livadić“. Prijaviti se mogu mladi glazbenici svih izvođačkih struka koji do 31.12.2013. navršavaju 26 godina, a rok za prijavu je 1. lipnja ove godine. Natjecanje će se održati u sklopu 38. festivala Samoborska glazbena jesen od 28. rujna do 12. listopada.

 

Programe natjecatelji predlažu po vlastitom izboru, uz obvezu da je najmanje jedna skladba djelo hrvatskog skladatelja. Prosudbena komisija ocjenjuje: umjetničku osobnost pri izboru programa i njegovoj realizaciji, odabir skladbe hrvatskog autora, nastup na sceni i komunikaciju s publikom te ostvarenu cjelovitost recitala.

Trajanje recitala je makismalno do 45 minuta.

 

Fond nagrada :  25 000 kn, recitali na Samoborskoj glazbenoj jeseni, praizvedna skladbe Dubravka Detonija uz Cantus Ansambl, te koncerti na Dubrovačkim ljetnim igrama i Osorskim glazbenim večerima, kao i koncert u Sezoni 2014/15 Cantus Ansambla.

 

Pokrovitelji Natjecanja su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.