HR / EN

11. Ferdo Livadić 2014

Pobjednici 11. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Nagrada "Ferdo Livadić" dodjeljuje se najboljem izvođaču po odluci prosudbene komisije u iznosu od 15.000 kn (sponzor nagrade Hypo Alpe-Adria-Bank).
Najbolji izvođač 11. natjecanja "Ferdo Livadić" 39. Samoborske glazbene jeseni je Leon Košavić, bariton.
 
Nagrada Grada Samobora dodjeljuje se izvođaču najbolje izvedenog djela hrvatskog skladatelja u iznosu od 10.000 kn (sponzor nagrade Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja)
Izvođač najbolje izvedenog djela hrvatskog skladatelja 11. natjecanja "Ferdo Livadić" 39. Samoborske glazbene jeseni je Karlo Ivančić, D.Kempf: Mariposa de luz


Odabrani kandidati za 11. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Prosudbena komisije 11. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje  koji će se publici predstaviti recitalom u sklopu 39. Samoborske glazbene jeseni.  Koncerti  odabranih natjecatelja  biti će   12. i  13.10.2014. godine u Galeriji Prica, Trg Matice hrvatske 6, Samobor,  a  završna večer  11. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika „Ferdo Livadić“ i proglašenje pobjednika  biti će 14.10.2014. u Franjevačkoj crkvi, Langova 18, Samobor. Te će se večeri samoborskoj publici predstaviti prošlogodišnji laureat , pijanist Aljoša Jurinić, a na programu koncerta biti će i praizvedba Koncerta za klavir i komorni orkestar Dubravka Detonija.

Odabranim kandidati su (abecednim redom):
Duo Furioso (Nikolina Furić, Mirko Jevtović, harmonike)
Karlo Ivančić (klavir)
Petar Klasan (klavir)
Leon Košavić (solo pjevanje)
Ganna Lysenko (viola)
Aljaž Razdevšek (saksofon)
Hiwote Tadesse (viola)
Sanda Vidaković (flauta)


Fond nagrada:

Nagrada "Ferdo Livadić" – za najbolju umjetničku osobnost
*2000 eur/15.000 kn
*Koncerti na Festivalima: Samoborska glazbena jesen, Ascoli Piceno Festival (Italija), WestfalenClassics (Njemačka), Osorske glazbene večeri  i Festival sv. Marka.
*Koncert u ciklusu Cantus Ansambla u KDVL
*Nova kompozicija za pobjednika Natjecanja i Canuts Ansambl koju će pisati Frano Parać, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015.
 
Nagrada Grada Samobora i HDS-a – za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja
*1000 eur/7500 kn
*Koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015.


Počele su  prijave na 11. Međunarodno natjecanje „Ferdo Livadić“!

Otvoren je natječaj za prijave mladih glazbenih umjetnika na 11. Međunarodno natjecanje „Ferdo Livadić“. Prijaviti se mogu mladi glazbenici svih izvođačkih struka koji do 31.12.2014. navršavaju 28 godina, a rok za prijavu je 30. lipnja ove godine. Natjecanje će se održati u sklopu 39. Samoborske glazbene jeseni, 12., 13. i 14. listopada 2014. godine
Programe natjecatelji predlažu po vlastitom izboru, uz obvezu da je najmanje jedna skladba djelo hrvatskog skladatelja. Prosudbena komisija ocjenjuje:  umjetničku osobnost pri izboru programa i njegovoj realizaciji, odabir skladbe hrvatskog autora, nastup na sceni i komunikaciju s publikom te ostvarenu cjelovitost recitala.
Trajanje recitala je makismalno do 45 minuta.


Fond nagrada:

Nagrada "Ferdo Livadić" – za najbolju umjetničku osobnost
2000 eur/15.000 kn
Koncerti na Festivalima: Samoborska glazbena jesen, Ascoli Piceno Festival (Italija), WestfalenClassics (Njemačka), Osorske glazbene večeri  i Festival sv. Marka.
Koncert u ciklusu Cantus Ansambla (2014/2015)
Nova kompozicija za pobjednika Natjecanja i Canuts Ansambl koju će pisati FranoParać, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015.
 
Nagrada Grada Samobora i HDS-a – za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja
1000 eur/7500 kn
Koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2015.
 
Pokrovitelji Natjecanja su  HDS, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.