HR / ENOdabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Samobor, 10. srpnja 2018.

 

         Odabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić       

 

Prosudbena komisija 15. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom):

  1. Darija Auguštan, sopran
  2. Marija Bašić, violina
  3. Arsen Dalibaltayan, klavir
  4. FLAM-A DUO, udaraljke (Louis Camacho Montealegre (Španjolska), Francesco Mazzoleni (Italija)
  5. Katarina Kutnar, violina
  6. Trio MaseiV (Ivan Andrijević, klarinet, Marko Biškup, klavir, Sebastian Tarbuk, fagot)

Koncerti  odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 43. Samoborske glazbene jeseni i to 23 i 24. rujna u Samoboru, a  završna večer 15. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika uz Cantus Ansambl bit će 26. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15.000 kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla ,kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja i Cantus Ansambl, koju će prema narudžbi SGJ napisatiDavor Bobić, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2019.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2019. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

 

Izvršna producentica SGJ

Renata Glojnarić

www.samobor-festival.com